Tijdens de eerste projectbegeleiding kregen we de vraag: waar denk je aan bij ‘esthetiek’ rond eten. Hieronder een lijstje van ideeën waar wij aan dachten.
· Mooi gepresenteerd/opgediend.
· Vreemd gepresenteerd.
· Chocoladefonteinen.
· Aparte verpakkingen.
· Uiterlijk van eten aanpassen waardoor de drempel om het te eten lager word. (voorbeeld garnaal). Aantrekkelijk maken van, op het eerste gezicht, vieze dingen.
· Meer creativiteit en daardoor een intenser beleving van eten.
· De context waarin gegeten word.
· Trends rond eetgedrag. (gezond, biologisch, verantwoord)
· Originele combinaties zoeken.
· Foodfight -> Jackson Pollock. Door met eten te smijten ontstaat er “kunst”.
· Geblindoekt eten. Niet zien wat je eet. Afsluiten van bepaalde zintuigen, waardoor er een nieuwe ervaring ontstaat.
· Gezichten “opmaken”/beplakken met eten.
· Bekende schilderijen maken met eten.
· Schitterend vormgeven gerechten. Hedendaagse objecten vormgegeven door eten.
· Eten uit een toiletpot (eten wat de pot schaft) of uit iemand zijn neus eten.
· Luxer eten staat gelijk aan status.
· Smaak aan de hand van ordening. (mooi opgedient of een puinhoop)
· Smaak aan de hand van kleur. (gele of groene mayonaise)
· Kleurgebruik binnen eten. Bijv. compleet rode, gele of blauwe maaltijd. Maaltijden in één kleurstijl. Vloeken met kleuren binnen maaltijden.
· De beleving die ontstaat tijdens eten door de plek waar je eet. (Lamsvlees eten in stal met lammetjes)
· Eten genetisch vervormen van eten. Voorbeeld: vierkante i.p.v. ronde watermeloen.
· Relatie afkomst -> product. Sfeer van de afkomst tijdens het eten meegeven.
· Kindersurprise idee voor volwassenen. Eten met een verrassing er in.
· Ontwerp je eigen pizzadoos.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten