donderdag 21 april 2011

Brainstorm

Tijdens de eerste projectbegeleiding kregen we de vraag: waar denk je aan bij ‘esthetiek’ rond eten. Hieronder een lijstje van ideeën waar wij aan dachten.

· Mooi gepresenteerd/opgediend.

· Vreemd gepresenteerd.

· Chocoladefonteinen.

· Aparte verpakkingen.

· Uiterlijk van eten aanpassen waardoor de drempel om het te eten lager word. (voorbeeld garnaal). Aantrekkelijk maken van, op het eerste gezicht, vieze dingen.

· Meer creativiteit en daardoor een intenser beleving van eten.

· De context waarin gegeten word.

· Trends rond eetgedrag. (gezond, biologisch, verantwoord)

· Originele combinaties zoeken.

· Foodfight -> Jackson Pollock. Door met eten te smijten ontstaat er “kunst”.

· Geblindoekt eten. Niet zien wat je eet. Afsluiten van bepaalde zintuigen, waardoor er een nieuwe ervaring ontstaat.

· Gezichten “opmaken”/beplakken met eten.

· Bekende schilderijen maken met eten.

· Schitterend vormgeven gerechten. Hedendaagse objecten vormgegeven door eten.

· Eten uit een toiletpot (eten wat de pot schaft) of uit iemand zijn neus eten.

· Luxer eten staat gelijk aan status.

· Smaak aan de hand van ordening. (mooi opgedient of een puinhoop)

· Smaak aan de hand van kleur. (gele of groene mayonaise)

· Kleurgebruik binnen eten. Bijv. compleet rode, gele of blauwe maaltijd. Maaltijden in één kleurstijl. Vloeken met kleuren binnen maaltijden.

· De beleving die ontstaat tijdens eten door de plek waar je eet. (Lamsvlees eten in stal met lammetjes)

· Eten genetisch vervormen van eten. Voorbeeld: vierkante i.p.v. ronde watermeloen.

· Relatie afkomst -> product. Sfeer van de afkomst tijdens het eten meegeven.

· Kindersurprise idee voor volwassenen. Eten met een verrassing er in.

· Ontwerp je eigen pizzadoos.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten